Regulament Planetariu

Regulament Planetariu

 

1.Orarul de functionare al Planetariului este intre orele 15:00 si 23:00, de luni pana duminica inclusiv.

2.Prin matineu ne referim la proiectiile ce au loc pana la ora 12:00.

3.Spectacolele si lista preturilor biletelor de intrare sunt mentionate in repertoriul disponibil online si la casieria situata la intrarea in incinta cinematografului.

4. Biletele vor fi accesibile in limita locurilor disponibile pentru fiecare spectacol in parte iar ocuparea locurilor se face in ordinea intrarii.
5. Biletul se pastreaza pana la iesirea din Planetariu.

6.Achizitionarea biletelor se poate face de la casierie, cu plata cash sau card sau online de pe site-ul cinemascala.ro

7.Copiii beneficiaza de reducere pe baza prezentarii certificatului de nastere de catre insotitori.

8.Elevii si studentii beneficiaza de reducere pe baza prezentarii carnetului/legitimatiei de student vizat pe anul in curs.

9.Pensionarii beneficiaza de reducere pe baza prezentarii cuponului de pensie.

10.Persoanele cu handicap grav accentuat/grav si insotitorilor acestora, beneficiaza de reducere pe baza prezentarii certificatului de handicap si a documentului de identitate.

Elevi si studenti
*copii cu varsta intre 5-10 ani au acces in functie de recomandarile de vizionare ale fiecarui spectacol in parte si insotiti de un supraveghetor adult.

Se recomanda copiilor cu varste sub 5 ani, sa nu au aiba acces in Planetariu la spectacolele nerecomandate categoriei lor de varsta ca urmare a faptului ca elementele prezentate pe parcursul proiectiilor pot produce efecte nedorite.
11.Pe bilet vor aparea data si ora spectacolului ales.

12.Sala de spectacole are un numar de 29 locuri + 2 pentru persoane cu dizabilitati locomotorii.
13.Cumparatorul biletului isi asuma responsabilitatea in cazul punerii biletului achizitionat la dispozitia unei terte parti.

14.Planetariul isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile de vanzare in avans a biletelor, precum si orarul spectacolelor. In cazuri speciale, Planetariul isi rezerva dreptul de a le aduce la cunostinta in momentul aparitiei acestora. Persoanele care au achizitionat bilete in avans in aceste situatii au dreptul de a-si reprograma vizita.

15.Planetariul nu este responsabil de obiectele lasate nesupravegheate.

16.Orice defectiuni, deteriorari si distrugeri ale echipamentului Planetariului trebuie aduse imediat la cunostinta personalului.

17.Vizitatorii planetariului trebuie sa citeasca regulile de siguranta si sa urmeze instructiunile personalului.

18.Vizitatorii Planetariului nu au voie sa aiba un comportament care sa pericliteze siguranta celorlalti vizitatori si a echipamentului Planetariului. In mod special, nu au voie:
–       sa deterioreze sau sa distruga orice parte din echipamentul Planetariului
–       sa aduca animale de companie in incinta Planetariului
–       sa introduca in incinta Planetariului alcool, droguri, substante interzise sau sa intre in Planetariu sub influenta alcoolului, a drogurilor sau a altor substante interzise.
–       sa fumeze in incinta Planetariului (inclusiv tigarete electronice)
–       sa introduca in incinta Planetariului arme, explozivi sau orice alte obiecte/substante care pot provoca raniri sau daune
–       sa intre in incinta Planetariului cu biciclete, scutere, skateboarduri si alte echipamente similare.
–       sa desfasoare in incinta Planetariului activitati comerciale, campanii de publicitate sau activitati de natura politica.

19.Persoanele aflate sub influenta alcoolului, a drogurilor, cei care au un comportament de natura sa deranjeze ceilalti vizitatori sau care constituie un pericol la siguranta vizitatorilor sau a echipamentelor din Planetariu, cei al caror comportament deranjeaza linistea publica sau incalca regulile general acceptate de comportament in locuri publice nu vor fi lasati sa intre in Planetariu/vor fi scosi din Planetariu.
20.Grupurile organizate trebuie sa fie supravegheate de cel putin un insotitor adult.
21.Supraveghetorii adulti sunt responsabili pentru comportamentul copiilor/elevilor de care raspund, precum si pentru eventualele deteriorari sau distrugeri intentionate aduse echipamentelor, mobilierului sau a oricaror altor elemente din Planetariu.

22.La spectacole au acces copii cu varsta peste 5 ani, conform recomandarilor fiecarui spectacol in parte. Personalul are dreptul sa refuze intrarea persoanelor insotite de copii cu varsta sub 5 ani la spectacolele nerecomandate acestora. In cazul dubiilor privind varsta unui copil, personalul are dreptul sa ceara dovezi in aceasta privinta.

23.Personalul are dreptul sa refuze intrarea persoanelor cu carucioare pentru copii.

24.Biletele sunt valabile doar pentru ziua, ora si spectacolul indicate pe bilet.
25.Trebuie sa ajungeti la Planetariu cu cel putin 10 minute inainte de inceperea spectacolului.
26.Spectacolele incep la ora indicata pe bilet.

27. Nu este recomandata intrarea in sala dupa inceperea spectacolului. 
28. Intrarea persoanelor dintr-un grup organizat se face pentru intreg grupul in acelasi timp, pe baza biletului fiecarui membru al grupului in parte.
29. Nu se recomanda parasirea salii in timpul spectacolului, cu exceptia situatiilor de urgenta. Parasirea salii inseamna ca vizitatorul si-a incheiat participarea la spectacol, iar acesta nu va putea reveni in sala.

30.Este interzisa intrarea in sala cu bauturi alcoolice.

31.Este interzisa inregistrarea de imagini si sunete pe parcursul spectacolelor.
32.In timpul spectacolelor, toate dispozitivele electronice (telefoane mobile, laptopuri, camere video, tablete etc.) trebuie oprite. Planetariul nu este responsabil pentru defectiuni aparute din cauza ignorarii acestei reguli.

33.Este interzisa atingerea echipamentului tehnic si electronic din sala Planetariului.
34.Persoanele care deranjeaza vizionarea – cu dispozitive ce emit lumina, prin emitere de zgomote sau orice alte metode prin care deranjeaza – vor fi scoase din sala fara dreptul de a li se restitui contravaloarea biletului.
35. In timpul spectacolelor, luminile sunt stinse, iar in sala este complet intuneric.
36. Spectacolele prezentate contin numerosi stimuli vizuali si auditivi de intensitate ridicata, care pot fi nerecomandati persoanelor ce sufera de anumite afectiuni medicale (de ex. epilepsie). Participarea la spectacol va fi in intregime pe propria raspundere a vizitatorului. Planetariul nu isi asuma nicio responsabilitate in cazul unor probleme de sanatate cauzate de o astfel de participare.
37.Intrarea in planetariu este supravegheata de camere video.

38.In cazul unui pericol iminent la adresa sanatatii sau a vietii vizitatorilor, Planetariul isi rezerva dreptul de a intrerupe imediat spectacolul.
39.Biletele achizitionate nu pot fi returnate.

39.Daca un spectacol este amanat sau anulat din motive tehnice, este posibil (in functie de numarul locurilor disponibile) sa primiti acces la un alt spectacol la alegere, la casierie, doar in baza prezentarii biletului achizitionat.

40.Daca un spectacol a fost intrerupt din motive tehnice, dar acestea au fost remediate in cel mult 15 minute si spectacolul a fost reluat, atunci evenimentul nu va fi considerat ca fiind anulat.

41.Daca intarziati la spectacol, nu sunteti indreptatit la returnarea contravalorii biletului sau la schimbarea biletului cu un bilet pentru un alt spectacol.
42.Nu este posibila schimbarea datei biletului sau a schimbarii biletului cu un bilet pentru un alt spectacol, cu exceptia situatiilor mentionate in prezentul regulament, respectiv daca un spectacol este amanat sau anulat din motive tehnice.
43.Prezentul regulament este disponibil online pe site-ul cinemascala.ro, precum si la casierie si la Planetariu.

44.Vizitatorii sunt obligati sa citeasca prezentul regulament.

45.Nerespectarea prezentelor reguli pot duce la scoaterea persoanei care incalca regulile din incinta Planetariului. In astfel de cazuri, persoana respectiva nu are dreptul la returnarea contravalorii biletului.

46. Planetariul are dreptul de a modifica prezentul regulament. Modificarile vor fi publicate online pe site-ul cinemascala.ro, precum si la casierie si la Planetariu.

47.Prin achizitionarea biletului sunteti de acord cu termenele si conditiile inscrise in prezentul regulament.

 

 

In cazul inchirierii planetariului

48. Locatarul se obliga sa pastreze integritatea spatiului inchiriat si sa se incadreze in intervalul orar pentru care a inchiriat spatiul (sala).

49. Echipamentul tehnic va fi exploatat doar de catre sau in prezenta personalului calificat al planetariului.

 

 

Va multumim pentru luarea la cunostinta a regulamentului si pentru intelegere!